5 Alasan Mengapa Mencopot Bra Itu Bikin senang

Apa yang anda lakukan dahulu apabila anda pulang ke rumah selepas bekerja? Mungkin lepaskan coli? Jika anda tinggal bersendirian atau hanya dengan suami anda, ini boleh menjadi salah satu perkara yang paling mengalu-alukan anda akan suka. Kerana sebenarnya, tidak memakai bra yang menyeronokkan dan mempunyai banyak manfaat.

copyright Pexels.com

1. Peredaran udara
Kedua yang pertama anda melepaskan bra, mesti ada rasa lega. Kerana sebenarnya anda mendapat peredaran udara yang lebih baik apabila mengeluarkan tekanan dan tali ketat dari bra. Dengan mengeluarkan ikatan bra, payudara mendapat udara yang lebih baik untuk mengekalkan tahap kelembapan kulit.

2. Peredaran darah licin
Adalah baik untuk mengeluarkan coli apabila ia tidak aktif kerana ia membantu melancarkan peredaran darah dan menjadikan payudara mendapat pengambilan oksigen dan darah bersih setiap hari.

3. Kurangkan tekanan pada bahu
Selalunya tali bra membuat kita penat atau di bawah tekanan di kawasan sekitar leher, belakang dan bahu. Mengeluarkan bra akan menjadikan bahu tidak mudah letih dan mengurangkan sakit belakang disebabkan oleh tekanan bra.

4. Menghapus bekas bra pada kulit
Bagi wanita yang mempunyai badan yang gemuk, ini sudah pasti sering dialami. Elakkan menggunakan coli yang terlalu ketat dan lama, kerana ia boleh menyebabkan parut. Sekiranya terdapat kerengsaan kerana penggunaan bra terlalu ketat, selalunya kita akan menggaru dan kebiasaan ini akan menyebabkan kesan di bahagian dada atau bahu.

5. Rehatkan otot badan
Mengeluarkan bra adalah sama seperti berehat otot anda dan membuat pernafasan yang lebih baik supaya anda boleh bernafas lebih dalam dan mendapatkan lebih banyak udara dan oksigen.

Jadi kenapa perlu memakai bra setiap hari jika sebenarnya anda boleh lebih lega dan dapat gembira ketika tidak memakai bra? Sudah tentu lakukan ini di rumah ya wanita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *