mencapai klimask Maksimal? Lakukan Hal Seksi Ini Dengannya

Mendapatkan kepuasan seksual dan orgasme keseronokan bukan sahaja bergantung pada teknik dan gaya bercinta. Terdapat banyak faktor lain yang mempengaruhi kepuasan bercinta, dan secara saintifik dapat dijelaskan.

copyright by Pexels.com

Dalam sebuah kajian yang diterbitkan dalam Arkib Seksual Seksual, disebutkan bahawa wanita yang mempunyai pengalaman seksual dengan fokus pada foreplay, mempunyai komunikasi terbuka dengan pasangan dan suka mencuba perkara baru di atas katil lebih cenderung untuk mendapatkan orgasme dan lebih memuaskan.

Di luar urusan tidur, wanita yang merasa bahagia dan puas dengan hubungan cinta dengan pasangan juga cenderung untuk mencapai orgasme lebih mudah daripada mereka yang tidak senang menjalani hubungan.

Para penyelidik menganalisis kekerapan orgasme lebih daripada 5000 pasangan lelaki dan perempuan di Amerika Syarikat. Akibatnya, 95% pasangan lelaki dan perempuan mempunyai kepuasan seksual yang tinggi jika melakukan 3 perkara di atas, selain teknik seks sendiri.

Jadi, dengan kata lain, untuk dapat mendapatkan orgasme yang lebih memuaskan dengan pasangan, pastikan anda menubuhkan komunikasi yang baik ya. Terangkan apa yang anda mahu di tempat tidur, sama ada ia menukar kedudukan, mencuba gaya seks baru, meningkatkan masa foreplay atau yang lain. Pastikan anda faham satu sama lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *