Minum 3 Minuman Ini Setiap Hari, dapat membuat mis v segar

Jika anda ingin menurunkan berat badan, anda perlu makan buah-buahan dan sayur-sayuran. Tetapi bagaimana jika anda ingin menyimpan vagina anda sihat? Masih jarang dibincangkan, tetapi ternyata terdapat beberapa minuman terbaik untuk mengekalkan kesihatan kawasan intim ini yang anda ketahui.

Ramai pakar obstetrik mengesyorkan bahawa ramai wanita harus selalu mengambil 3 minuman berikut.

copyright Shutterstock.com

Yogurt Plain

Yogurt yang diperbuat daripada susu mengandungi kalsium dan protein yang tinggi. Bukan itu sahaja, yogurt juga tinggi dalam probiotik, bakteria baik yang menjaga kesihatan usus. Tetapi bukan sahaja itu, ternyata yogurt juga mengandungi Lactobacillus acidophilus, bakteria yang menjaga keseimbangan pH asid vagina. Membantu mencegah acuan dan bakteria buruk lain.

Air

Air, sejuk dan hangat, sangat baik untuk mengekalkan lembapan faraj. Air juga membantu membersihkan tubuh, menjaga kestabilan bakteria di organ seks dan melancarkan peredaran darah.

Halia adalah panas

Penyelidikan yang diterbitkan dalam Jurnal Alternatif dan Komplementari Perubatan mendapati bahawa halia mempunyai kandungan ibuprofen yang sangat baik untuk melegakan kekejangan semasa PMS atau sakit haid. Halia juga mempunyai ciri-ciri antibakteria dan anti-mikroorganisma yang boleh membantu mengekalkan kestabilan pH dan bakteria di dalam vagina.

Itulah tiga minuman terbaik yang perlu anda makan setiap hari wanita. Untuk mengekalkan kesihatan faraj tidak betul betul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *